Конференција „Град Нови Сад социјално одговорна заједница – перспективе развоја“

Покрајински завод за социјалну заштиту и Градска управа за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада организовали су конференцију „Град Нови Сад социјално одговорна заједница – перспективе развоја“ која je одржана 10. децембра 2021. године у Великој сали Скупштине града Новог Сада.

Циљ конференције „Град Нови Сад социјално одговорна заједница – перспективе развоја“ био је представљање резултата мониторинга и евалуације програма и услуга које реализују установе и удружења грађана у области социјалне заштите, који је реализовао Покрајински завод за социјалну заштиту током 2021. године.

Кроз програме мониторинга и евалуације сагледан је рад пружалаца услуга и удружења грађана, степен и квалитет реализације програмских активности, идентификовани су изазови и примери добре праксе, одрживост програма, перспективе даљег развоја и формулисане препоруке за унапређење квалитета услуга и програма у области социјалне заштите.

Захваљујемо се Покрајинском секретару за социјалну политику, демографију и равноправност полова, господину Предрагу Вулетићу и свим учесницима конференције на издвојеном времену и препознавању друштвене одговорности локалне самоуправе и спремности Града Новог Сада да унапређује социјалну заштиту на локалном нивоу.

Вршилац дужности директора Покрајинског завода за социјалну заштиту Маја Миљковић и вршилац дужности начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Др Лидија Томаш, овом приликом дале су изјаве за медије које можете послушати на овом линку.